Pevkur osaleb esmakordselt arstide ja haiglate streigiläbirääkimistel

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ja terviseala asekantsler Ivi Normet osalevad streigi kaheksandal päeval esmakordselt tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistel.

Tervishoiutöötajate kutseliidu teatel on viimase aasta jooksul minister kõik läbirääkimiste kutsed tagasi lükanud ja soovitanud rääkida haiglate liiduga, samas kui arst-residentide ja kiirabi küsimuste lahendamine on ainult ministeeriumi pädevuses.

Tervishoiutöötajate kutseliit koos arstide liiduga kutsus ministrit osalema täna peetavate läbirääkimiste teise vooru kohtumisele kell 16 Lääne-Tallinna keskhaiglas.

Eesti Nooremarstide Ühendus leiab samuti, et läbirääkimistel peaks osalema sotsiaalminister, kuna residentuurikohti finantseeritakse riigieelarvest sotsiaalministeeriumi kaudu ja residentide töö tasustamise küsimusi saab arutada vaid ministriga.

Eesti Haiglate Liidu kinnitusel on streigiläbirääkimiste sisuliseks edasiminekuks vaja riigi esindaja osalemist kõnelustel.

Eesti Haiglate Liidu ja Eesti Arstide Liidu 4. oktoobril toimunud läbirääkimised lähendasid osapoolte seisukohti kollektiivlepingu küsimustest, kuid haiglate liidu otsustuspädevuse piiratuse tõttu ei jõutud kokkuleppeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles