Küpsisesööjad aitasid beebisid hingamisaparaadiga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus hingamisaparaat aitab varastel vastsündinutel eluga kergemini kohaneda.
Uus hingamisaparaat aitab varastel vastsündinutel eluga kergemini kohaneda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Küpsisesööjate abiga õnnestub TÜ Kliinikumi lastekliinikul soetada uus hingamisaparaat vastsündinutele. Toetussumma antakse kliinikule üle täna, vahendab Lastefond.

Neonatoloogia osakonna lastearst doktor Anne Antsoni sõnul võimaldab see uue põlvkonna aparaat vastsündinu hingamist toetavat ravi, muutes seda lapsele paremini talutavaks ja täpsemaks.

«Seade suudab arvesse võtta vastsündinu ebaküpsuse astet, individuaalsust ja võimalikke kaasnevaid haigusseisundeid,» selgitas Antson.

CPAP-aparaat aitab lapsel paremini hingata ja kergendada hingamishäiret, hoides hingamisteed avatud, võimaldades ninakanüülide kaudu manustada soojendatud, niisutatud ja lapsele vajaliku hapnikusisalduse ning rõhuga õhu ja hapniku segu.

Täna Tallinnas toimuval Lastefondi sünnipäevaüritusel antakse lastekliiniku vastsündinute osakonnale üle sümboolne tšekk beebide hingamist abistava seadme tarbeks kogutud rahasummaga. Aparaat ise jõuab kliinikumi lähiajal.

Seadme soetamisse andsid oma panuse kõik küpsisesõbrad, kes 1. oktoobrist kuni tänaseni ostsid kampaaniakleebisega Selga küpsiseid. Igalt sel perioodil ostetud küpsisepakilt annetas Selga Lastefondile 1 sendi, mille tulemusena on täna võimalik üle anda annetussumma hingamist abistava aparaadi soetamiseks.

Lastefondi sünnipäeva raames on täna käimas ka heategevuslik selfikampaania: inimestel palutakse teha endast foto koos mõmmiga, et aidata kaasa annetuse kogumisele puudega laste hoiukodude projekti toetuseks. Iga fondi Facebooki lehele postitatud selfi eest annetab laenuettevõte Nordic Hypo 1 euro Lastefondile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles