Kuidas tulla toime valgete öödega?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas tulla toime valgete öödega?
Kuidas tulla toime valgete öödega? Foto: AFP / Scanpix

Kätte jõudnud valged ööd võivad segada unerütmi ja mõjutada une kvaliteeti.

Arstide sõnul saab une magusaks muuta ka siis, kui ööd valged on, edastab STT.

Eelkõige soovitatakse padi välja vahetada. Kui uus padi kaalub pool kilo, siis aasta pärast võib selle kaal olla kahekordistunud. Liigse kaalu tekitavad eelkõige peast langevad juuksed, kõõm ja rasv. Raske ja must padi on tõeline bakterite kasvulava.

Patja tuleks vahetada regulaarselt 1 -2 aasta tagant.

Valgetel öödel saab hea une, kui vahetada voodipesu kord nädalas, kui palavuse tõttu higistatakse palju siis, sagedamini; kasutada triigitud voodipesu, sest siis on vähem tolmulesti; puuvillase voodipesu asemel võib kasutada siidist voodipesu, sest see ei ima niiskust nii palju kui puuvillane; magamistuba tuleks magamise ajaks pimendada, kuna ribakardinad lasevad valgust läbi, siis tasuks eelistada riidest ruloosid; magada tuleks sama kaua kui talvel, sest inimese uneaeg ei muutu aastaaegadega; ka magama minna tasuks  samal ajal, mil talvel; kuuma ja niiske ilmaga püüda magamistoas niiskust vähendada; voodi ei tohiks olla täitsa akna juures, voodi peats peaks olema vastu seina nii, et valgus langeb jalgade poolt; hea une tagavad sobiv padi ja tekk, mida tuleks vahetada vastavalt aastaajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles