![Vähi ennetamiseks on soovitatav süüa päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju.](http://f8.pmo.ee/Kjy-mlFWBw1_6F6J7NC_XdSarPE=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2009/03/06/143975t1h466a.jpg)
Faktumi ja Ariko uurimusest selgub, et eestlased panevad tervislikule toidule üha enam rõhku.
Faktumi ja Ariko uurimusest selgub, et eestlased panevad tervislikule toidule üha enam rõhku.
Naised peavad tervislikuks toitumiseks juurviljade ja puuviljade söömist, mehed aga regulaarset ja mitmekesist toitumist, vahendas Reporter.ee videolõik.
Eestis toitub enam-vähem tervislikult 2/3 elanikest, kolmandik sööb rämpstoitu ja ei pööra ka mingit tähelepanu kaupadel olevale teabele.
Toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on tarbijad hakanud oma tarbimisharjumusi muutma.
«Vaatama on hakatud üha rohkem hinnasilte ja ostetakse üha rohkem kampaaniatooteid,» rääkis toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp. «See on ka loomulik, sest raha jääb üha vähem kasutamiseks rahakotti ja inimesed, kes kaotavad töö, peavad lugema igat senti.»