Eestlane paneb tervislikule toidule üha enam rõhku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähi ennetamiseks on soovitatav süüa päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju.
Vähi ennetamiseks on soovitatav süüa päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju. Foto: Raigo Pajula

Faktumi ja Ariko uurimusest selgub, et eestlased panevad tervislikule toidule üha enam rõhku.

Naised peavad tervislikuks toitumiseks juurviljade ja puuviljade söömist, mehed aga regulaarset ja mitmekesist toitumist, vahendas Reporter.ee videolõik.

Eestis toitub enam-vähem tervislikult 2/3 elanikest, kolmandik sööb rämpstoitu ja ei pööra ka mingit tähelepanu kaupadel olevale teabele.

Toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on tarbijad hakanud oma tarbimisharjumusi muutma.

«Vaatama on hakatud üha rohkem hinnasilte ja ostetakse üha rohkem kampaaniatooteid,» rääkis toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp. «See on ka loomulik, sest raha jääb üha vähem kasutamiseks rahakotti ja inimesed, kes kaotavad töö, peavad lugema igat senti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles