Nestle´i kaloripomm on terviseametnike kahuritule all

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadid.
Šokolaadid. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma suurim toidutootja Nestle sattus Briti terviseametnike rünnaku alla, kuna nende uus šokolaad Wonka sisaldab rohkem kaloreid kui peaaegu kõik teised tuntud šokolaadid UKs.

Riiklikul ülekaalulisuse foorumil teatati, et uued šokolaaditahvlid, mille 100 grammis peitub ligi 555 kilokalorit, mõnitavad valitsuse koostatud programmi «Vastutustundlik äri», mille eesmärk on vähendada maiustuste kalorsust, kirjutab The Telegraph.

Wonka sisaldab rohkem kaloreid kui Marsi šokolaad (449), Milky Way (445) ning suisa kaks korda rohkem kaloreid kui Big Maci burger McDonaldsis. Nestle´i Wonka šokolaade on kolm tükki: esimene on vaniljekreemi ja šokolaadikastme maitseline, teine karamelli ja küpsise maitseline ning kolmas vaniljekreemi ja karamelli maitseline.

Nestle´i maiustuste tegevjuht Ciaran Sullivan selgitas, et nende nn naudingušokolaadid on mõeldud 25–34-aastastele naistele.

Ent laste tervise eest võitlev Tam Fry kommenteeris seda väidet foorumil nii: «Me üritame vähendada laste ülekaalulisust ja Nestle võib ju öelda, et nad üritavad jõuda 25-aastaste naisteni, kuid nad teavad ja mina tean ja teie teate, et ka lapsed söövad seda. See on andestamatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles