Soovitusi kontoritöötajale, kuidas saavutada head vormi

PM Tervis
Copy
Foto: SCANPIX

Istuva töö juures on raske head vormi saavutada ning igasugused tervisehädad on kerged tulema. Siiski on mõned nipid, kuidas ka kontoris töötades heas vormis olla ja head enesetunnet ammutada.

Kohvipaus. Mine sõpradega kohvipausile. Väike jalutuskäik annab energiat, värske õhk ja naturaalne valgus teevad samuti head.

Foto: Scanpix

Kasuta treppe. Kui liigud, siis vali lifti asemel trepid. Kui Sinu kontor asub näiteks 20. korrusel, siis kõnni 3. või 4. korrusele ja astu siis lifti. Treppidest liikumisel kasutab inimene enam kui 200 lihast. Igapäevane treppide kasutamine põletab kaloreid ja aitab head vormi saavutada.

Foto: Scanpix

Aktiivne liikumine. Kui sa elad piisavalt lähedal, et tööle jalutada või jalgrattaga sõita, siis tee seda. Mõlema tegevuse puhul suureneb märgatavalt südame löögisagedus ja kalorid põlevad. Kui Sa sõidad tööle bussiga, siis katsu üks peatus varem maha tulla, et saaksid natukenegi kõndida. Sõidad tööle autoga? Vali parkimiskoht, mis asub töökohast kaugemal.

Foto: Scanpix

Tervislik lõunasöök. Püüa hoiduda pidevast näksimisest. Söö lõuna ajal korralikult, näiteks lõhet, muna või lahjat veiseliha. Lisa menüüsse madala GI-ga toite nagu näiteks juur- ja kaunvilju, mis tekitavad täiskõhutunnet.

Foto: Scanpix

Võimlemispall. Kasuta aeg-ajalt oma tavalise tooli asemel hoopis võimlemispalli. Pallil istudes saavad kõhulihased vatti. Lisaks on see lõbus, kuid pea meeles – ära maha kuku!

Foto: Scanpix

Suhtle silmast silma. Kui sa soovid mõne oma kolleegiga suhelda, siis unusta e-kirjad, telefon ja Skype. Jaluta tema juurde. Püüa ka kohtumised selliselt kokku leppida, et saaks korra kontorist välja minna.

Foto: Scanpix

Tervislikud snäkid sahtlis. Vaheta karastusjoogid välja näiteks kookosvee vastu. Muidugi võib juua ka tavalist vett. Loovuta üks lauasahtel mandlite jaoks. Iga kord, kui näksimisisu tekib, söö mandleid, sest need annavad energiat ja tekitavad täiskõhutunnet.

Foto: Scanpix

Allikas: terviseportaal thecarousel.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles