Uus e-toitumispäevik annab igapäevasest söömisest põhjaliku pildi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Nutridata toitumispäevikust.
Fragment Nutridata toitumispäevikust. Foto: Tarbija24

Tervise arengu instituudil sai valmis internetipõhine toitumispäevik, mida võib pidada iga soovija ja mis annab igapäevasest söömisest detailse pildi.

Toitumispäevik on osa uuest internetipõhisest toitumisprogrammist, mis asub aadressil www.nutridata.ee. Programmi kasutamiseks ja toitumispäeviku pidamiseks tuleb end registreerida kasutajaks. Pärast seda saab hakata pihta päeviku pidamisega.

Päevikusse tuleb sisestada päeva jooksul söödud toitude nimetused ja kogused. Programm lööb tarbitud kalorid kokku ja seda võrreldakse soovitusliku päevase kalorihulgaga.

Lisaks kalorite lugemisele annab toitumispäevik ka ülevaate sellest, kui palju süsivesikuid, rasvu, valke ja kiudaineid päeva jooksul tarvitati ning kas need kogused mahuvad soovitatavate koguste piiridesse või mitte. Samuti saab täpsemalt uurida, kui palju mineraale ja vitamiine tarvitatud toidust saadi ning kas need kogused on piisavad.

Programm toob välja ka olulisemad tähelepanekud päevamenüü kohta ja annab soovitusi edaspidiseks.

Nutridata alla mahuvad lisaks toitumispäevikule veel toidu koostise ja toitumisuuringute andmebaasid.

Programmi loomisele aitasid kaasa põllumajandusministeerium, veterinaar- ja toiduamet, Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles