Ananass aitab treeningust taastuda

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ananass
Ananass Foto: AFP / Scanpix

Ananass sobib suurepäraselt treeningujärgseks snäkiks, aidates kehal koormuse järel taastuda ning soodustades ka valkude seedimist.

Ananass sisaldab ohtralt C-vitamiini - antioksüdanti, millel on tähtis osa kudede kasvus ja paranemises. Ta aitab korras hoida kõhresid ja luid, mis on eriti oluline sportlaste puhul, kirjutab Muscle & Fitness.

Ananassist saame ka kiudaineid, mis alandavad kolesteroolitaset; B6-vitamiini, mis aitab moodustada punaseid vereliblesid; ja mangaani - mineraali, mida läheb vaja väga väheses koguses, kuid mida tänapäeva töödeldud toitudes harva leidub.

Samuti sisaldab ananass ensüümi nimega bromelaiin, mis aitab seedida valke ning alandab spordivigastuste puhul edukalt põletikku. 

Ananassi võib süüa nii värskelt, konserveerituna kui ka mahlana - kuni puuviljale pole lisatud suhkrut, on igal juhul tegemist tervisliku valikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles