Toidukordade vahel näksimine aitab saledana püsida?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noortega tehtud uuring näitab, et toidukordade vahel väikeste portsjonite kaupa sööjad on vaid põhitoidukordadega piirdujatest saledamad.

Palju näksivatel noortel on ka oluliselt vähem kõhurasva, vahendab Reuters.

Nimelt näitas 5800 Ameerika Ühendriikides elava teismelise uurimine, et nende noorte seas, kes toidukordade vahel ei söönud, oli ülekaalulisi 39 protsenti. Neist aga, kes sõid lisaks põhitoidukordadele kaks, kolm või neli vahepala, olid ülekaalulised vastavalt 30, 28 ja 22 protsenti.

Võiks arvata, et rohkem vahepalu söövad noored lihtsalt kulutavad rohkem energiat, olles füüsiliselt aktiivsemad, kuid analüüs näitas, et see polnud nii – kehakaalule näib soodsalt mõjuvat näksimine iseenesest.

Senised uuringud on vahepalade söömise tervislikkuse osas vastakaid tulemusi andnud, kuid kindel on see, et näksida armastavatel inimestel tuleks põhitoidukorra ajal endale vähem ette tõsta.

Tervislikuks vahepalaks sobivad kõige paremini värsked puu- ja juurviljad, täisteratooted, madala rasvasisaldusega piimatooted ning kuivatatud puuvili, suhkrustatud jooke tuleks aga vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles