Kui palju peaks magama, et hoida söögiisu kontrolli all?

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Korralik ööuni aitab selgemalt mõelda, parem välja näha ja annab parema enesetunde. Ajakirjas Appetite avaldatud uuring näitas lisaks, et inimesed, kes magavad rohkem, kipuvad vähem sööma – eriti ebatervislikke maiustusi ja soolaseid snäkke.

Chicago ja Wisconsini ülikoolide teadlased võtsid uuringu tarbeks kolmeks nädalaks vaatluse alla 10 ülekaalulist noort täiskasvanut, keda ohustas rasvumine, kirjutab womenshealthmag.com.

Kõik osalejad olid harjunud magama vähem kui 6 tundi ööpäevas ning esimese nädala jooksul paluti neil jääda sama unerežiimi juurde. Teisel ja kolmandal nädalal pidid nad aga igal ööl magama 8,5 tundi.

Lõpuks õnnestus vaatlusalustel nö sekkumise ajal magada keskmiselt 1,6 võrra rohkem kui varem ning juba nii väikese muudatuse puhul olid tagajärjed märkimisväärsed. Uuringu lõpuks kaasnes lisandunud unetundidega 14 protsendi võrra väiksem söögiisu ning tervelt 62 protsendi võrra väiksem isu magusate ja soolaste toitude järele. Teadlaste sõnul saab selle panna ajukeemia arvele: unepuudus mõjutab sinu aju, mistõttu tekib isu energiarikaste toitude järele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles