Rinnavähist taastumiseks tuleks teha rohkem trenni

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportimine aitab terve püsida.
Sportimine aitab terve püsida. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameeriklaste uuring näitab, et naised ei tee pärast rinnavähi põdemist piisavalt trenni, kuigi sportimine aitab raskest haigusest taastuda.

Teadlased uurisid 20–74aastaste naiste sportimisharjumusi enne ja pärast haigusest teadasaamist, kirjutab BBC News. 1735 osalejaga uuringu põhjal jõudsid nad järeldusele, et vaid kolmandik Põhja-Carolinas 2008. – 2011. aastal vähki haigestunud naistest liigutab end piisavalt.

Teadlaste sõnul pole naistel piisavat tuge, et pärast haigust jalgu kõhu alt välja võtta ja sammud spordirajale seada. Ka rinnavähi-vastase kampaania eestvedaja Caroline Daltoni sõnul aitab füüsiline aktiivsus suurendad vähki põdenute ellujäämise võimalust ning vähendab riski uuesti samasse haigusse jääda.

Inglismaal soovitatakse täiskasvanutel teha nädalas keskmise intensiivsusega trenni vähemalt 150 minutit või kõrgema intensiivsusega trenni ligi 75 minutit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles