/nginx/o/2014/06/20/3132103t1hcc07.jpg)
Paljud inimesed söövad suure osa päevasest valgukogusest õhtuse toidukorra ajal, kuid ajakirjas Journal of Nutrition avaldatud uuringu järgi suurendab valgukoguste võrdne jaotamine kolmele toidukorrale lihaskoe sünteesi veerandi võrra.
Texase ülikooli teadlase Madonna Mamerow katsealused olid kaheksa 25-55-aastast. Ühe katseperioodi ajal andis ta neile nädala jooksul igapäevaselt 10 grammi valku sisaldanud hommikusöögi, 15 grammi valku sisaldanud lõuna ja 65 grammi valku sisaldanud õhtusöögi, kirjutab ergo-log.com
Teise katseperioodi ajal said nad aga nii hommikuks, lõunaks kui õhtusöögiks 30 grammi valku sisaldanud toitu. Nii et valkude päevane koguhulk jäi samaks, kuid siin oli igal toidukorral tarbitud kogus võrdne.
Kui Mamerow mõõtis katsealuste lihastes toodetud valgukogust, täheldas ta, et valgusüntees oli teise katseperioodi ajal kogu päeva jooksul 25 protsendi võrra kõrgem.
«Mõõdukas koguses kõrge kvaliteediga valgu tarbimine kolm korda päevas tagab efektiivsema ööpäevaringse lihasvalgu sünteesi kui valgu kuhjamine õhtusele söögikorrale,» järeldasid teadlased.