Treeningprogramm ainult julgetele

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Udikase kinnitusel on ta iga treeningprogrammiga suutnud alla võtta 6–10 kilogrammi.
Margit Udikase kinnitusel on ta iga treeningprogrammiga suutnud alla võtta 6–10 kilogrammi. Foto: Liis Treimann

Insanity treening lubab osalejatele, kes kavast kinni peavad ja õigesti toituvad, totaalset muutumist ehk supervormis keha vaid 60 päevaga. Pooleteise aasta jooksul kolm treeningprogrammi läbi teinud Margit Udikas (30) tõestab, et see on tõepoolest võimalik.

Koos abikaasa Siim Susi ja paari sõbraga Tallinna vanalinnas kohvikuid Must Puudel ja Sinilind pidava Udikase edulugu sai alguse eelmise aasta jaanuaris, kui ta otsustas ennast treenimise mõttes käsile võtta.

«Olin kaks last üsna järjest sünnitanud ja siis sain aru, et lapsed olid juba piisavalt vanad ja ma ei saanud ennast enam sellega välja vabandada,» meenutas ta, lisades, et üks lastest oli siis kahene ja teine viiene.

Udikas liitus MyFitnessiga ja mõne aja pärast jõudis klubisse esimest korda ka Insanity programm. «Liitusin sellega ja sattusin hasarti – koduperenaine nagu ikka,» muigas ta.

Alguses toimus treening kuus korda nädalas (hiljem viis korda), nagu originaalprogrammis on ette nähtud – ainus puhkepäev oli pühapäev. Kuid sellegipoolest ei muutunud treeningud Udikase sõnul tüütuks, sest harjutused ei olnud iga päev samad.

Naine seadis treenima hakates ka kindlad eesmärgid, mis õnnestus saavutada. Kahe ja poole kuuga kaotas ta kehakaalust ligi 10 kilogrammi.

Väga suureks motivaatoriks oli talle treenimisel abikaasa. Udikas meenutas, et tema suurest spordisõbrast mees oli rühmatreeningute suhtes varem skeptiline – need olevat vaid naistele –, kuni ta naise suust treeningu kirjeldust kuulis.

«Siis ta läks täitsa mossi: «Ma tahaks ka, tundub olevat täitsa mehine treening!». Sest seal on hästi palju kätekõverdusi, kükke, hüppeid, põlvetõstejooksu. Tõesti, see sobib meestele väga hästi,» rääkis naine.

Juba järgmisel päeval tuli Susi naisega kaasa ja sellest ajast peale hakkasid nad koos trenni tegema. «Meil hakkas omavahel toimuma mõnus võistlus, et kes vähem puudub ja kes rohkem sooritab – saime omavahel neid numbreid võrrelda,» rääkis Udikas.

Naine tunnistas, et sattus Insanity treeningust kiirelt hasarti ning üheks suuremaks tõukejõuks olevat seejuures olnud võimalus näha reaalseid tulemusi. Ja mitte pelgalt kehavormis, vaid ka sportlikus soorituses.

«Ma ei olnud elu sees sporti teinud ja koolis olin alati eelviimane-viimane. Siin võtsin eesmärgiks treeningutest mitte puududa ja aktiivse kohalkäijana oli mul eeliseid puudujate ees,» jutustas Udikas.

Kuid ehkki intensiivsele ja edukale treeningperioodile järgnes esialgu pikk paus, otsustasid abikaasad selle aasta kevadel uuesti sama läbi teha, nüüd juba kaks korda järjest: üks Insanity programm algas veebruaris ja teine aprillis, vahepeal oli vaid nädal aega puhkust.

Udikas tõdes, et paljud osalejad ei jälginud treeningprogrammi ajal toitumist, kuid tema jälgis, ning ta teab, et ka teised, kes seda tegid, saavutasid väga head tulemused. Ehkki internetis on olemas ametlikud soovitused – naise sõnul olevat neid väljatrükituna kokku ligi 50 A4-lehekülge –, pidas ta lihtsalt kinni põhitõdedest: juua palju vett, süüa õhtuti vähem, loobuda magusast ja alkoholist ning magada korralikult.

Kas nüüd on saavutatud ideaalvorm? «Arvan, et kaks-kolm kilo annab veel alla võtta, aga ma olen üsna rahul,» tõdes Udikas, kelle rasvaprotsent oli treeningute alguses 25,1 ja nüüd 17.

Ent trennitegemist naine enda sõnul enam ei jäta. «Olen nüüd hakanud osalema jooksuvõistlustel. Käisin teletorni trepijooksul ja mul läks seal üsna hästi – sain oma vanuseklassis hõbeda,» on ta uhke.

Margit Udikase tulemused:

Harjutus

Kordusi minutis treeningprogrammi alguses

Kordusi minutis kolmanda treeningprogrammi lõpus

Jalalöögid

60

162

Harkihüpe

38

90

Power knee

43

144

Kõrgele hüpe

27

87

Ruuthüpe

9

12

Burpeeehk astronaut (kätekõverdusest hüppesse tõus)

9

29

Kätekõverdus

11

41

Plank põlvetõstega

34

119

Rasvaprotsent: treeningute alguses 25,1, nüüd 17

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles