Pole saladus, et tervislikult toituda on märksa kergem siis, kui sul on külmikus varus toitvat ja kasulikku toitu.
Üksteist toitu, mida toitumisspetsialistid alati varuks hoiavad
Womenshealthmag küsis toitumisspetsialistidelt, mida nemad oma külmikus alati hoiavad.
Brokoli
Ühe Women’s Healthi autori Keri Glassmani jaoks on brokoli ideaalne köögivili, mida pakkuda õhtusöögi kõrvale ja mida armastab terve pere.
Mahemarjad
Dietoloog Katie Cavuto tunnistab, et nii tema ise kui ka tema kolmeaastane laps söövad ohtrasti marju suurima heameelega.
Naturaalne maapähklivõi
Kristin Kirkpatrick Cleveland Clinic Wellness Institute’ist soovitab maapähklivõid kui imelist tervisliku valgu ja rasva allikat, mida saab süüa peaaegu kõigega.
Munad
NourishSnack asutaja ja NBC Today show toitumis- ja terviseekspert Joy Bauer soovitab mune, sest nad sisaldavad kvaliteetset valku ja neid on lihtne valmistada. Ta ise armastab teha omletti, kasutades ühte tervet muna koos kolme munavalgega. Lisaks hoiab ta alati varuks kõvaks keedetud mune, mida saab siis kiirelt lisada hommikusöögile ja snäkkidele.
Tomatisalsa
Mount Sinai haigla kliiniline dietoloog Jaclyn London soovitab hoida külmikus valmis salsat, sest koos munade ja külmutatud köögiviljadega saab sellest kiirelt valmistada maitsva ja tervisliku roa.
Maitsestamata Kreeka jogurt
Silicon Valley toitumisspetsialist Michelle Davenport rõhutab, et Kreeka jogurt on suurepärane probiootikumite ja valgu allikas ning on samaaegselt suhkruvaene. See on ideaalne kiire snäki alus või ka majoneesi vms asendaja.
Spinat
Kristin Kirkpatricku sõnul saab tervislikku spinatit lisada smuutisse, tomatikastmesse või lisada salatisse.
Hummus
Raamatu The Small Change Diet autor Keri Gans kasutab hummust ehk kikerhernepastat nii kreemjuustu asemel koos suitsulõhega, majoneesi asemel munasalatis, või asemel ahjukartuliga ja isegi pastaga, et teha see kreemjaks.
Avokaado
Keri Glassman kasutab seda nii hommikusöögi ajal, snäkkides kui ka suuremates toitudes. Enda sõnul ei saa tal avokaadost kunagi villand ning see on väga tervislik toit.
Vürtsikas kaste
Joy Bauer armastab seda mitmel põhjusel. Esiteks, võib see tema sõnul aidata elavdada igavat dieettoitu, sellele seejuures erilist kalorsust lisamata. Teiseks, uuringute järgi aitab vürtside kasutamine oma toidus alandada söögiisu ja elavdada ainevahetust. Bauer lisab vürtsikat kastet hea meelega nii hummusele kui ka kanasalatile.
Sidrun
Shelly Marie Redmondi lisab sidruneid alati oma joogiveele.