Lugeja küsib: kas puuviljade lisamine veele pärsib kaalulangetust?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi puuviljadega.
Vesi puuviljadega. Foto: Panther Media / Scanpix

«Langetan siin tasapisi kaalu ja tekkis küsimus, et kui tavalisele veele lisada puuvilju (sidrunit, laimi, maasikat, vaarikat), siis kas see pärsib kuidagi kaalulangetamist? Olin enne muidu täielik mahlasõltlane, nüüd olen sellest loobunud, kuid heaks alternatiiviks tundub vesi puuviljaga. Kas see on hea valik?» uuris lugeja.

Vastab MyFitnessi kaalunõustaja Viktor Eksi:

Esmapilgul ei näe ma midagi halba maitsevee tarbimisel. Kui see samm aitab ülesuhkrustatud jookide tarbimist piirata, seda parem. Liialdada ei maksaks muidugi millegagi. Säärast maitsevett võib päeva lõikes liiter kuni poolteist janu kustutamiseks rüübata.

Puuviljugi tasub igapäevaselt tarbida, kuid kaalulangetuse ajal piirduge 200-300 g päevas. Veelgi tähtsam on, et kogu toidulaud oleks võimalikult mitmekesine, söömine regulaarne ja nälgimist ei toimuks. Oluline on kindlasti liikumine, mis aitab tarbimist ja kulutamist kenasti tasakaalustada ning koos tervisliku toitumisega ka ülekaalust vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles