Kasulikest rohelistest köögiviljadest mainitakse tavaliselt kõige rohkem lehtkapsast, mida soovitatakse isegi smuutidesse lisada. Kuid on üks vähem populaarne köögivili, mis väärib tähelepanu. Ja see on tavaline kapsas!
Tervislik köögivili, mida sa ei pruugi süüa
See soodne köögivili on väga kalorivaene, sisaldades samas suurel hulgal vähivastaseid ühendeid. Ning kui seda õigesti valmistada, võib ta olla vähemalt sama maitsev, kui mitte maitsvam, kui tema rohkem tähelepanu pälvivad sugulased, nagu näiteks Brüsseli kapsas, kirjutab Shape.com.
Tasub teada, et kapsas on kõige maitsvam siis, kui ta on veidi külma saanud – see teeb tema maitse magusamaks. California restorani Mattei’s Tavern kokk Robbie Wilson annab nõu, mida võiks kapsaga teha.
Grilli
Jah, terve kapsapea grillimine on suurepärane mõte – kapsalehed omandavad sellisel moel magusa ja suitsuse maitse. Kui osa lehti kõrbema läheb, eemalda need. Lase kapsal jahtuda ja kasuta salatis koos pirni, õuna, sinihallitusjuustu ja sinepikastmega.
Küpseta ahjus
Lõika kapsapea pooleks ja pane koos maitseainetega ahju, lõikepinnaga vastu ahjupanni. Küpseta 220 kraadi juures, kuni kapsas hakkab pealt kergelt kõrbema (umbes 45 minutit). Protsessi saab kiirendada, kui lisada pannile puljongit või mudu maitsvat vedelikku. Sel moel saab kapsas samal ajal ka aurude käes küpseda.
Hauta
Kata ahjupann fooliumiga ning küpseta Hiina või Savoy kapsast koos sibula, ürtide, kuiva valge veini, kuivatatud puuviljade ja veidikese õliga. Küpseta 15 kuni 20 minutit ja nirista peale head extra virgin oliiviõli.
Kasuta värskelt salatis
Viiluta punane kapsas ning kombineeri roheliste ubade, porgandi, rosinate ja pähklitega. Kastmena kasuta õunasiidri-õli segu koos värskete ürtidega, nagu münt, petersell või majoraan.
Või:
Kasuta toorest viilutatud Hiina kapsast salatis, mis on inspireeritud Aasia maitsetest. Lisa maapähkleid, porgandit, münti, koriandrit ja edamame juustu, kastmeks laimimahlaga, ingveri ja seesamiõliga kalakaste.