Tervisliku toitumise võimalusi saab ühelt poolt küll tööandja pakkuda või soodustada, kuid palju jääb ikkagi töötaja enda õlgadele, kirjutab G4S portaal Julge hoolida.
1. Söö alati hommikusööki!
See tervise seisukohast väga oluline toidukord varustab keha energiaga, mis on organismile päeva hakul hädavajalik toimimiseks. Jättes hommikusöögi vahele, on näljatunne kerge tulema ja tulemusena kannatab mitte üksnes kehakaal, vaid ka enesetunne. Kui vara hommikul isu üldse ei ole või pole aega, siis haarake midagi tee peale või töökohal söömiseks kaasa. Süüa võib mõistagi ka kontori söögikohas, kui see on olemas.
2. Ära jäta toidukordi vahele!
Teate küll, mis juhtub, kui toidukordi vahele jätta – siis kiputakse kaalus hoopis juurde võtma, rääkimata madalast energiavoost. Kui töökohal või selle lähedal puudub söögikoht või on seal söömine liialt kulukas, siis võta võimalusel kaasa kodus valmistatud toit. Kodus valmistatud toidu puhul tead alati ka täpselt, millest see koosneb. Tihtipeale on see tervislikum kui mis tahes valmistoit.
Lõunapausi tehes kiirete töiste toimetuste vahele kipub tahes tahtmata see kiirus kaasa tulema ka taldriku äärde. Söögiajal tuleb aeg maha võtta – seda pausi on vaja. Söömine oma töökohas võib olla mugav, kuid ei pruugi piisavalt välja lülitada töisest rütmist ega keskenduda toidule
4. Vahepalad olgu läbimõeldud!
Vältida võiks liialt sageli kõrge energia-, rasva- või suhkrusisaldusega tooteid, nagu maiustused, pirukad ja koogid. Need annavad palju energiat, kuid ei anna vajalikke toitaineid. Varu vahesnäkkideks pigem värskeid puu- ja köögivilju, kuivatatud marju ja puuvilju, müslibatoone ja vähese suhkru- ja rasvasisaldusega küpsiseid. Üks viis nälga ennetada on jagada lõunasöök portsjonideks, millest osa näiteks lõuna ajal süüa ja osa paar-kolm tundi hiljem õhtupoolikul.