Arstid paljastaksid alkoholi tegeliku sisu

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Rahvatervisega tegelevad arstid paigutaksid alkoholipudelitele ja -purkidele sildid jookide kalorisisaldusega, et vähendada nii inimeste rasvumist.

Arstide sõnul ei ole paljud inimesed kursis, kui palju kilokaloreid alkohol sisaldab. Tohtrid hoiatavad, et näiteks suures klaasitäies veinis leidub umbes 200 kilokalorit. Seda on sama palju kui ühes sõõrikus, kirjutas BBC.

Ühendkuningriigi rahvatervise spetsialist Jane Ellison ütles, et Ühendkuningriigis on rasvumisega võitlemisel tehtud suuri edusamme tänu sellele, et toiduainetele on lisatud kalorite hulk. Lisaks arutletakse, kas lisada kalorisisaldus ka alkohoolsetele jookidele.

Sealsed alkoholitootjad mõttele vastu ei ole, kuid peavad kaloraažisist olulisemaks lisada jookidele alkoholiühikud. Kliinikum.ee järgi on üks alkoholiühik kümme grammi puhast ehk absoluutset alkoholi.

Ühendkuningriik on rasvumisega hädas, sest neljandik seal elavatest täiskasvanutest on tugevas üleskaalus.

Euroopas on toidainetele kalorisisalduse märkimine üsna levinud. Alkoholile kalorisisaldust üldiselt ei märgita. Euroopa Komisjon kaalub, kas tulevikus peaks kalorisisaldus märkida ka alkoholipakenditele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles