Kuidas mõjutab toitumine seksiisu?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige suurem tujude ja enesetunde mõjutaja on jätkuvalt see, kuidas me toitume ning oma mõju on sel ka meie seksuaalelule.

Paljud mehed veedavad loendamatul hulgal tunde jõusaalis, et töötada oma füüsise kallal, eesmärgiga parandada oma tervislikku seisundit ja püsida heas vormis. Kuid vaatame tõele näkku – üheks eesmärgiks treeningute alustamisel on ka tõsta oma võimalusi seksuaalelus. Tegelikkuses mõjutab voodielu kõige enam aga toitumine, vahendab Fox News.

1. Alkohol vähendab libiidot

New Yorki meestekliiniku direktor doktor Harry Fisch pärsib seksuaalseid tundeid. «Erektsiooni tekkimiseks läheb kauem aega ning üsna kiirelt võib erektreerunud peenis ära vajuda. Orgasmi saavutamine võtab kauem aega. Loo moraal seisneb selles, et järgmine kord, kui voodisse tegudele asud, tea, et enne oleks nutikas kolmandast joogist loobuda. Piisab kahest.

2. Puu- ja juurviljad soodustavad värvikat sekselu

Puu- ja juurviljad on väga võimsad relvad parandamaks seksuaalset sooritust ja seksuaaltervist. «Näiteks arbuus sisaldab palju sellist fütotoitainet nagu tsitrulliin, mille keha omakorda konverteerib arginiiniks, mis on aminohape, mis tõstab keha lämmastikoksiidi taset ja lõõgastab seeläbi veresooni Viagrale sarnaselt,» rääkis Hippocratese terviseinstituudi arst Brian Clement. Teised viljad, mis on kõrge tsitrulliini sisaldusega on küüslauk, sibul ja kaunviljad.

3. Frititud toidud vähendavad sugutungi

Frititud toidud, mis on saadaval pea kõikides kiirtoiduputkades, on peamine oht meeste seksuaalsele sooritusvõimele. Transrasvad, mida paljud meie lemmikrämpstoidud sisaldavad, põhjustavad libiido langust ja võivad langetada ka sperma tootlikkust.

4. Vabane töödeldud toitudest

Küpsised, kommid ja teised töödeldud toidud on kõrged transrasvade sisalduselt ning samaaegselt ka kõrge suhkru sisaldusega, mid vähendavad vere voolu ja võivad põhjustada kõiksugu põletikulisi protsesse.

5. Ülesöömine ohustab sinu sekselu

«Igasuguse toidu üleliigne tarbimine viib lõppastmes kaalutõusuni, mis on number üks põhjus sugutungi vähenemisele,» räägib toitumisteraapia keskuse arst Corey B Schuler. «Kahjulikumast toidust mehe tervisele on kahjulikum üleliigne kogus, mida ta tarbib.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles