Kas tualetis käimine mõjutab kehakaalu?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli nähakse tualetis käimise sageduse ja ainevahetuse kiiruse vahel seost, eeldades, et need, kel see vajadus sagedamini tekib, püsivadki loomulikult saledamad kui teised. On sel siis tõepõhi all? 

The Pinterest Dieti autori Mitzi Dulani selgitusel sõltub tualetis käimine suuresti sellest, mida me sööme. Ja väljaheidete kaal sõltub sellest, kui tihti tualetis käiakse ning selles osas võib end enne ja pärast kaaludes loomulikult avastada, et kehakaal on muutunud, ent see ei tähenda sugugi, et oleksid kaalust alla võtnud, kirjutab womenshealthmag.com.

Küll aga mõjutab nii tualetis käimist kui kehakaalu ennast kõrge kiudainete sisaldusega toit – esiteks paneb ta toidu sooltes kiiremini liikuma ja teeb seeläbi nii olemise kui kehakaalu veidi kergemaks; teiseks täidavad kiudained väga hästi kõhtu, mis tähendab, et sa suudad suurema tõenäosusega oma isusid päeva jooksul kontrolli all hoida ja mitte üle süüa. 

Kiudaineid saab puu- ja köögiviljadest ning täisteratoodetest. Lisaks muule aitavad nad ära hoida soolevähki, reguleerida vere suhkrutaset ja alandada kolesterooli. 

Zeitlin soovitab lisada kiudaineid igale toidukorrale ja snäkile, sest see soodustab tõesti kehakaalu langemist ja üldist tervislikku eluviisi. 

Mõned soovitused: lisa hommikusöögil või vahepalana topsitäiele Kreeka jogurtile (mis soodustab samuti seedimist) peotäis marju ning söö nii lõunal kui õhtusöögil kaks peotäit köögivilju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles