Halvatud noormehe abipalvet võeti kuulda

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valusa õppetunni saanud Kalmeri suur soov on terveks saada ja mitte vanematele koormaks jääda.
Valusa õppetunni saanud Kalmeri suur soov on terveks saada ja mitte vanematele koormaks jääda. Foto: SCANPIX

Facebookis avameelses kirjas abi palunud halvatud noormees sai toetust rohkem, kui ta loota oskas.

Tartus elav 23-aastane mees teatas kuu aega tagasi Facebooki avalikus grupis «Elumuutvad abistajad» pikas avameelses kirjas, et on ise õnnetuses süüdi, kuid lisas, et ta ei taha oma perele igaveseks koormaks jääda.

Mullu märtsis pea ees Emajõkke hüpanud noormees vigastas vette hüppamise tagajärjel raskelt kaelalülisid ning jäi kaelast saadik halvatuks.

Kirjas rõhutas ta, et ei taha perele koormaks jääda. Peres on kasvamas mitu last ning Kalmeri kalliteks raviprotseduurideks napib raha.

Loe täpsemalt siit:

Kirja aitas tal kirjutada tema õde, kelle kinnitusel viibib vend praegu kodus pere juures. «Aitasin venda, kuna tal on raske kirjutada pulgaga, mida ta suus hoiab,» ütles õde toona Postimehele.

Nüüd, kuu aega hiljem teatas naine, et pärast abipalvet ja Postimehe artiklit võtsid perega ühendust paljud inimesed, kes soovisid ühel või teisel moel pere aidata. Venna toetuseks annetati kokku ligi 5000 eurot. «Üks tore tädi saatis meile ka tsingikreemi ja aluslinad,» märkis ta.

Meest üllatas, kui palju häid inimesi appi tõttas. «Aidati hea nõu, vajalike asjade ja rahaga,» ütles ta, kes kõiki heategijaid südamest tänab.

Mehel käivad nüüd kodus pea igapäevaselt füsioterapeudid. «Päevas kaks tundi teraapiat on kallis, kuid tõhus,» märkis mees, et selleks ta ka abi palus.

Mees ei ole lootust kaotanud. Ta usub ja loodab, et saab ühel päeval taas omal jalal liikuma. Selleks on tema sõnul vaja lihtsalt aega, järjepidevat ravi ja hooldustarbeid. «Annetuste toel saan arvatavasti suveni hakkama. Sügiseks sain koha Astangu kutserehabilitatsiooni keskusesse, kus on ka teraapia,» märkis ta.

Mees on saanud taastusravi Keilas ja Tartus, ent haigekassa toetusest paraku ei piisa, nentis ta. Ainult pideva taastusravi puhul, nii et pikemat vahet sisse ei jää, on lootust, et tema liikumisvõime ühel päeval taastub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles