Saarlastel napib kooliarste ja -õdesid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitervishoiuteenuse pakkujatest olla puudus üle terve Eesti.
Koolitervishoiuteenuse pakkujatest olla puudus üle terve Eesti. Foto: SCANPIX

Lisaks perearstide nappusele kimbutab Saaremaa valdasid ka nii kooliarstide kui -õdede puudus, küll aga olla see terve Eesti väljakutse.

Möödunud nädalal sai Lääne-Saare vallavalitsus haigekassalt kirja, kus anti teada, et selleks õppeaastaks pole sõlmitud lepingut Lümanda põhikoolile koolitervishoiuteenuse osutamiseks, kuna ükski teenuse osutaja ei ole avaldanud soovi lepingut sõlmida, vahendab Saarte Hääl. Võimalikke ettepanekuid lahenduste osas paluti vallavalitsusest hiljemalt 15. novembriks.

«Koolitervishoiu probleem ei ole tekkinud üleöö, aga see on tõsine murekoht mitte ainult Saare maakonnas, vaid kogu Eestis,» tõdes Lääne-Saare abivallavanem Tiina Luks usutluses maakonnalehele, lisades, et sellele lahendust leida on väga raske ja talle teadaolevalt ei ole koolitervishoiuteenuse osutajat ka näiteks Aste koolil.

Luksi sõnul lootis vald probleemi lahendada terviseagentuuri kaudu, kes seni on teenust osutanud Aste, Mustjala, Pihtla ja Kaali koolile, kuid möödunud nädalal selgus, et terviseagentuuril ei ole nendele koolidele teenuse osutamiseks enam tegevusluba.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles