/nginx/o/2015/11/17/4707693t1h7592.jpg)
Selleks, et toidu maitseomadusi kõige paremini tajuda, tuleb süüa aeglasemalt.
Toit peaks olema nauding, mitte lõputu kiirustamine, kirjutab Expressen. Eriti juhul, kui oleme seisnud pikalt kohvikujärjekorras või näinud vaeva, et endale ise toit valmistada, loodame sellest ka suurepärast maitseelamust saada.
Inimene tunneb maitset kõige paremini, kui mälub toitu korralikult, sest siis jõuavad ka toidu maitse- ja lõhnaomadused avalduda.
Oluline hingamine
Kui kiirustame, on ka meie hingamine ebakorrapärane ja pinnapealne. Hingamisel on üllatavalt suur roll ka söömise juures – kui hingamine on rahulik, saame paremini keskenduda ja tunneme ka toidu meeldivat lõhna.
Suurtel kiirustajatel tasuks enne lõunapausi mõned sügavad hingetõmbed teha, et keha rahulikumasse rütmi viia. Aeglasem söömine hoiab suurema tõenäosusega ära ka toiduga liialdamise.