Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Lõunapausil on võimalik toidust rohkem rõõmu tunda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: PM Tervis
Copy
Süües aeglasemalt, tunned paremini ka maitset
Süües aeglasemalt, tunned paremini ka maitset Foto: SCANPIX

Selleks, et toidu maitseomadusi kõige paremini tajuda, tuleb süüa aeglasemalt.

Toit peaks olema nauding, mitte lõputu kiirustamine, kirjutab Expressen. Eriti juhul, kui oleme seisnud pikalt kohvikujärjekorras või näinud vaeva, et endale ise toit valmistada, loodame sellest ka suurepärast maitseelamust saada.

Inimene tunneb maitset kõige paremini, kui mälub toitu korralikult, sest siis jõuavad ka toidu maitse- ja lõhnaomadused avalduda.

Oluline hingamine

Kui kiirustame, on ka meie hingamine ebakorrapärane ja pinnapealne. Hingamisel on üllatavalt suur roll ka söömise juures – kui hingamine on rahulik, saame paremini keskenduda ja tunneme ka toidu meeldivat lõhna.

Suurtel kiirustajatel tasuks enne lõunapausi mõned sügavad hingetõmbed teha, et keha rahulikumasse rütmi viia. Aeglasem söömine hoiab suurema tõenäosusega ära ka toiduga liialdamise.

Tagasi üles