Kopsuhaigust põdev poiss sai inhalatsiooniaparaadi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond aitas 12-aastasel poisil hingata.
Lastefond aitas 12-aastasel poisil hingata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tsüstilist fibroosi põdev 12-aastane Gregor saab taas kergemalt välja hingata, sest SA TÜ Kliinikumi Lastefond ja kohalik omavalitsus tulid talle appi.

«Hingamisaparaat aitab Gregoril paremini hingata ning vältida haiguse süvenemist,» teatas SA TÜ Kliinikumi Lastefond. Kahjuks aga läks Gregori senine inhalaator hiljaaegu katki. Perel puudus keerulise majandusliku olukorra tõttu võimalus uue, 230 eurot maksva aparaadi soetamiseks. Seetõttu pöörduti abi saamiseks kohaliku omavalitsuse ja Lastefondi poole, kellest esimene otsustas Gregorile vajaliku inhalaatori ostu toetada 135 euroga ning viimane 95 euroga.

Gregoril diagnoositi tsüstiline fibroos juba 3-kuuselt. See on hingamiselundeid ja seedesüsteemi haarav pärilik ainevahetushaigus, mis põhjustab kroonilist kopsuhaigust. Haiguse kontrolli all hoidmise jaoks on lapsel vaja iga päev ravimeid ja ajakohast inhalatsiooniaparaati.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv tunneb suurt heameelt, et fond sai tänu oma annetajatele aidata Gregorit nii elementaarses asjas nagu hingamine. «Me loodame südamest, et meie püsiannetajate toel soetatud inhalaator aitab Gregori enesetunnet parandada,» ütles Liiv.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles