Neli toitu, mis ergutavad ainevahetust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kaalust alla võtmine ei tohiks olla kehale koormav ja kiire protsess, mille käigus end pidevalt näljutada ja piirata. Küll aga on mõningad toiduained, mis aitavad kehal tavapärasest kiiremini põletada kahjulikke rasvu ning kiirendavad ainevahetust.

1. Kreeka jogurt. Selles on rohkem proteiini ja vähem suhkruid kui tavalises maitsestamata jogurtis, kuna sealt on eemaldatud vadak. Suuremat valgukogust peab keha veidi enam seedima, küll aga täidab see kõhtu kiiresti ning takistab sööjat liigses koguses jogurtit ahnitsemast.  

2. Pruun riis. See sisaldab palju kiudaineid, mida keha seedib samuti aeglasemalt. Samuti on selles aeglaselt imenduvad süsivesikud, mis hoiavad kõhu kauem täis. Briti riiklik tervishoiuteenistus soovitab menüüs hoida sarnaselt toimivaid puu- ja köögivilju, täisteratooteid (riis, leib, makaron) ning kaunvilju.

3. Erinevad piprad. Neis sisalduv kapsaitsiin ergutab ainevahetust ning aitab kehal võidelda ja kehast välja viia kahjulikke rasvu.

4. Arbuus. See vili sisaldab 92 protsendi ulatuses vett. Seega arbuusi süües täidad oma keha peamiselt vedelikuga, mida seeditakse samuti kergesti ning selle arvelt jääb rohkem ruumi toidule. Mõneti on arbuusi süüa isegi kasulikum kui liitrites vett juua, sest vesi ei sisalda vitamiine nagu arbuus.

Allikas: Independent

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles