Perepäeval antakse nõu väikelaste toitumise teemal

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastepolikliinik.
Tallinna lastepolikliinik. Foto: Toomas Huik

Tuleval laupäeval toimub Tallinna lastepolikliinikus tasuta perepäev, millel väikelaste toitumisest räägivad endokrinoloog Ülle Einberg ja toitumisspetsialist Pilleriin Täht.

Perepäev leiab aset 16. aprillil kell 11.00–12.30 ja selle teema on «Laps ei ole täiskasvanu», teatas Tallinna lastepolikliinik. Pärast ekspertide sõnavõtte toimub vestlusring, kus lastevanematel on võimalus küsida nõuandeid seoses väikelapse toitumisega.

Pilleriin Täht ütleb, et toitumine on küll ühiskonnas kuum teema, kuid enamjaolt keskendutakse täiskasvanutele – fookuses on ülekaalulised, alakaalulised, haiged ja need, kes soovivad kaalu alandada, lihasmassi kasvatada või organismi puhastada. «Millegipärast pööratakse laste toitumisele kordades vähem tähelepanu kui täiskasvanute omale. Ometigi on just ühe- kuni kolmeaastaste laste läbimõeldud ja tasakaalustatud toitumine väga oluline tegur lapse arengus ja tervises, millega laotakse alus terveks eluks,» imestas Täht.

Hiljuti läbiviidud uuringu kohaselt leiab koguni 95 protsenti Eesti lapsevanematest, et peale teist eluaastat ei pea enam väikelastele eraldi toitu tegema ning nad võivad süüa sama, mida täiskasvanudki. Samas kardavad 63 protsenti Eesti lapsevanematest, et ülesöömine on Eesti laste seas kasvav probleem.

Üritusele on oodatud kõik vanemad koos lastega, sest olemas on ka lastenurk, kus saab senikaua mängida, kuni emad-isad nõuandeid kuulavad. Lastpolikliinik asub aadressil Ravi 27.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles