Ameeriklased usuvad ekslikult, et toituvad tervislikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43 protsenti vastanutest ütles, et joovad vähemalt ühe suhkrurikka või magusainetega joogi päevas ning vaid üks neljast piirab magusate või rasvaste toitude tarbimist.
43 protsenti vastanutest ütles, et joovad vähemalt ühe suhkrurikka või magusainetega joogi päevas ning vaid üks neljast piirab magusate või rasvaste toitude tarbimist. Foto: SCANPIX

90 protsenti ameeriklastest toituvad enda arvates tervislikult, kuid täna avaldatud küsitlustulemustest ilmneb, et kaks kolmandikku rahvast ei söö piisavalt puu- ja köögivilju.

«Ameeriklased kipuvad andma endale tervisliku toitumise eest häid hindeid, kuid kui me küsisime, palju nad tarbivad suhkrujooke, rasvaseid toite ning puu- ja köögivilju, avastasime, et nende definitsioon tervislikust toitumisest on küsitav,» ütles Nancy Metcalf küsitluse läbi viinud Consumer Reports Healthist.

Uurimuses osalenud 1234 täiskasvanud ameeriklasest vastas AFP teatel 89,7 protsenti, et peavad oma toitumist mõnevõrra (52,6 protsenti), väga (31,5 protsenti) või äärmiselt tervislikuks (5,6 protsenti).

Samas vastas 43 protsenti inimestest, et joovad vähemalt ühe suhkrurikka või magusainetega joogi päevas ning vaid üks neljast piirab magusate või rasvaste toitude tarbimist.

40 protsenti ameeriklastest ütles, et nad söövad sisuliselt kõike või peaaegu kõike, mida nad tahavad. Vähesed loevad kaloreid või kaaluvad end – 40 protsendil juhtudest ei vastanud nende ettekujutus oma kaalust tegelikkusele.

Kolmandik ütles, et nende kehakaal on normis, ehkki mõõtmisel näitas kehamassiindeks tegelikult ülekaalulisust või rasvumist.

Iga kolmas USA täiskasvanu on rasvunud. Kaalus allavõtmine oli ühe eelmisel nädalal avaldatud küsitluse kohaselt suitsetamisest loobumise järel populaarsuselt teine uusaastalubadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles