Sundveganlus viis väikelapse haiglasse (8)

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vegan.
Vegan. Foto: Martin Ilustrumm

Kaheaastane laps viibis mitmeid päevi intensiivravis seoses vegandieediga, mille vanemad talle peale sundisid.

Sundveganlus viis Itaalias haiglasse tõsises seisundis kaheaastase lapse, kellel avastati madal B12-vitamiini ja hemoglobiini tase, mille tõttu oli vähenenud lapse reageerimis- ja liikumisvõime, vahendab Local.

Lapse terviseprobleemid olid tekkinud vegandieedi pidamisest, mil tema vanemad ei söötnud talle teadlikult ühtki loomse päritoluga toitu. Tüdruk viidi koheselt intensiivravisse. Mõnepäevase jälgimise ja analüüside järel on tüdruku tervis hakanud näitama tervenemise märke.

Kuigi vegantoitumine ei pruugi otseselt tervist kahjustada, võib see siiski mõjutada kasvueas lapse tervist. See võib viia tõsise B12-vitamiini puuduseni, mis võib põhjustada püsiva ajukahjustuse ja on eriti tõsine väikelastele. Samuti on leitud tõendeid, et vegantoitumine võib põhjustada tsingi, foolhappe ja rauapuudulikust. Tuleb tõdeda, et väikelapse toitumist peaksid sellegipoolest hoolikalt jälgima nii veganitest kui ka omnivooridest vanemad.

Arstid paluvad lapsevanematel, kes soovivad enda last veganiks kasvatada, viia teda ka regulaarselt arsti juurde, et kontrollida lapse vitamiinivarusid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles