Eesti reumaliidu käimispäeval lõi kaasa 1100 aktiivset osalejat

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil, kes lapsest peale palju liiguvad, tekkib hiljem vähem haigusi.
Neil, kes lapsest peale palju liiguvad, tekkib hiljem vähem haigusi. Foto: Ruth Jenkinson/picture alliance/moodboard/Scanpix

Laupäeval kogunes Tartusse Tähtvere puhkeparki ligi 1100 tervislikest eluviisidest lugupidavat inimest, kes huvitusid loengutest, tervisemõõtmistest või läksid koos perega käimisradadele.

Eesti reumaliidu traditsiooniline käimispäev toimus juba 17. Korda, teatas Eesti reumaliit. Tartusse jõudis see üritus esimest korda. Ettevõtmise peamiseks eesmärgiks oli tõsta teadmisi luu- ja liigesehaigustest ning propageerida tervislikke eluviise ja aktiivset liikumisharrastust. Nii toimusidki lisaks käimisele ka tervisemõõtmised ja põnevad loengud. Näiteks rääkis Tartu Ülikooli spordipsühholoogia teadur Aave Hannus just laste liikumisharjumuste tekkimisest, lisaks oli huvilistel võimalus kuulata loengut osteoporoosi ennetamisest.

«Istuv eluviis pärsib ka meie vaimset võimekust, mistõttu on oluline, et me tegeleks süsteemselt ja korrapäraselt enda liigutamisega,» rääkis Eesti reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson. «Lisaks on näha, et peame veelgi tõstma avalikkuse teadlikkust luu- ja liigesehaigustest, et iga inimene teaks, kuidas võimalikult palju ära teha, et vältida mõne haiguse küüsi sattumast.»

Kui eelnevad aastad on käimispäev toimunud vaid Tallinnas, siis seekordne Tartus toimunud üritus näitas, et oma tervisest hoolitakse ka teistes Eesti linnades. Järgmise aasta Käimispäev ongi hetkel planeeritud Lääne-Virumaa keskusesse Rakverre.

Eesti Reumaliit on mittetulundusühing, mille eesmärgiks on lisaks avalikkuse teadvustamisele osaleda ka poliitika kujundamisel, mis omakorda aitab kaasa luu- ja liigesehaigete elukvaliteedi säilitamisele ja tervishoiuteenuste kättesaadavuse parandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles