Merisalu hinnangul ostavad inimesed üha enam mahetoitu. Kuigi suur osa Eestis pakutavast mahetoodangust on toodud sisse teistest Euroopa riikidest, on tema hinnangul viimasel ajal muutunud mitmekesisemaks ka kodumaiste mahekaupade valik.
Üldiselt on mahetoit tavatoidust küll kallim, kuid Merisalu sõnul leidub ka tooteid, mis kuuluvad tavatoodetega samasse hinnaklassi: näiteks lihaveise- ja lambaliha, mõned piimatooted ja teesegud. «Vahel võib ostlemise käigus avastada, et mahepõllundusest pärit toidukaup on isegi odavam, kui tavakaup,» lisas Merisalu.
Tema sõnul tuleks mahetoitu eelistada järgmistel põhjusel.
1. Mahetoit on tervisele kasulik
Mitmed uuringud toitumisteadlaste poolt kinnitavad, et mahepõllumajanduses toodetud toidu tarbijatel on madalam kehakaal kui tavatoidu sööjatel. Samuti esineb mahetoidu sööjatel vähem allergiaid. Lisaks on tõestatud, kui inimene hakkab sööma mahetoitu, siis langeb tähelepanuväärselt tema uriinis ja rinnapiimas leiduvate pestitsiidijääkide tase.
2. Mahetoidul on suurem toiteväärtus
Korduvalt on tõestatud teadusuuringutes, kuidas mahetoit sisaldab mitu korda kõrgemat toiteväärtust, võrreldes tavatoiduga. Samuti on pööratud palju tähelepanu nende kahe erineva müügiartikli vitamiinide sisaldusele. Nimelt on leitud, et mahetoidus on kõrgem C ja B vitamiinide sisaldus kui tavatoidus. Sama lugu on ka mineraalainetega – mahetoidus leidub rohkem rauda, magneesiumi, fosforit, seleeni, kaaliumi, tsinki ja vanaadiumi.
Mahetoidul on kõrgem antioksüdantide sisaldus, kui tavatoidul. Antioksüdandid on tähtsad, sest need bioaktiivsed ained pidurdavad vabade radikaalide teket, aidates seeläbi aeglustada vananemist ning vähendada mitmete haiguste tekke riski. Vähem oluline pole ka nende roll immuunsüsteemi tugevdamisel.