Vastab toitumisnõustaja Ketlin Jaani.
Pähklid ja seemned on head taimse valgu ning polüküllastumata rasvhapete allikad. Koos puuviljadega on neid hea süüa sellepärast, et need aitavad stabiliseerida veresuhkrukõikumist, mida puuviljade – eriti magusate puuviljade – söömine paratamatult esile kutsub.
Salatisse võiks pähkleid ja seemneid lisada küll. Õli lisamine pole seemnete ja pähklite seisukohalt küll oluline, kuid salati teistes komponentides võib leiduda ka näiteks A-, D-, E- ja K-vitamiine, mis on rasvlahustuvad. Üldiselt sobivad pähklid ja seemned lisamiseks ka muudesse toitudesse, mis ei ole väga kuumad. Kuuma käes kipuvad neis sisalduvad oomega-3 rasvhapped kergesti rääsuma ja teevad kasu asemel tervisele hoopis kahju. Rääsunud õli tekitab kehas oksüdatiivset stressi, millega toimetulek on kehale jällegi lisakoormus.