Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Toitumisnõustaja soovitab, kuidas naistepäeva magusaks teha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Enne ahju panemist võiks õuntele suhkru asemel lisada natukene mett.
Enne ahju panemist võiks õuntele suhkru asemel lisada natukene mett. Foto: Mykola Lunov / Panther Media / Scanpix

Ohjeldamatu kommide söömise asemel võiks naistepäeval end hellitada hoopis mõne tervislikuma snäkiga, soovitab toitumisnõustaja Ketlin Jaani.

«Tervislikuks magusaks eineks sobivad suurepäraselt puuviljad või marjad,» rääkis Jaani. Ta soovitas tänasel naistepäeval õhtuks teha näiteks ahjus küpsetatud õunu.

Retsept neljale inimesele:

  • 4 õuna
  • 60 grammi rosinaid
  • 20 grammi mett
  • Maitse järgi kaneeli ja kardemoni

Pese õunad korralikult puhtaks ja võta neist sisu välja. Haki õunad väikesteks tükkideks, sega rosinate, kaneeli, kardemoni ja meega ning pane ahju. Küpseta 170 °C juures, kuni õun on mõnusalt pehme ja ahjust tuleb võrratut lõhna!

Tagasi üles