Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Supertoit avokaado tekitab inimestele käevigastusi (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media/Scanpix

See, kes on avokaadot söönud, teab, et selle puhastamine just kerge ei ole. Kui kogemusi napib, on oht endale lausa viga teha. 

Arstide sõnul pöördub erakorralise meditsiini osakonda üha rohkem inimesi, kes on avokaadot puhastades oma kätt vigastanud, kirjutab The Times. Tõsised lõikehaavad kätel on läinud nii sagedaseks, et ilmselt hakatakse Surbritannias varsti «ohtlikutele» puuviljadele lausa hoiatussilte kleepima.

Plastilise kirurgia konsultandi Simon Eccles’i sõnul pöördub nende poole nädalas vähemalt neli inimest, kes on oma kätele avokaadot puhastades viga teinud. Seega ei ole tegu kohe kindlasti pseudoprobleemiga.

Kuidas siis avokaadot aga ohutult puhastada? Esiteks peaks avokaado olema pehme, mitte kivikõva. Seejärel tuleks puuviljale ettevaatlikult teha noaga ring peale. 

Vaata, kuidas puhastab avokaadot näiteks Briti telekokk Jamie Oliver! 

Tagasi üles