Ergo Lükk ja Baile Orb: tantsijad teavad, mida jala- ja seljahädaga teha

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo Lükk ja Baile Orb, võistlustantsijad.
Ergo Lükk ja Baile Orb, võistlustantsijad. Foto: Evelin Lillepuu / Fotosioon

Ergo Lükk ja Baile Orb on võistlustantsijad, kellele pole võõrad ei säravad naeratused, frakid ja kümnetest kangameetritest kleidisabad, kui ka pikad higised harjutustunnid saalipõrandal.

Ergo ja Baile treenivad kontsakingades kõval saalipõrandal vähemalt viiel päeval nädalas, nädalavahetuseti on sageli maailma eri paigus võistlused.

Nad teavad hästi, mida kujutavad endast põrutusest ja ülekoormusest põhjustatud jalavalud ning sirutustest ja asendi hoidmisest tekkinud seljavalud.

Kuna standardtantsudes on naispartner mehe paremal pool, kehahoid ülesirutuses ja lisaks vasakule väändes, tuleb Bailel tegemist teha sellega, et parem kehapool on lühem, tugevam ja tuikab. Ergol jällegi saavad näiteks quickstep´i hüpetest põrutada põlved ja väsib ranne, millega partnerit juhtida.

Kuigi võistlustants pole võitluskunst, juhtub Baile Orbi sõnul pingelistes võistlusmomentides ikka, et teistelt paaridelt küünarnukiga või kingakontsaga obadusi saab.

Et pikkadest trennidest lihased lõdvestada, peaks Baile kinnitusel rohkem massaažis käima, kuid une arvelt aega näpistada ta selleks väga ei raatsi. Ujumine on lõõgastumiseks hea, sest sees peavad mõlemad kehapooled võrdselt töötama. Samas aga trenniga basseinis tegeleda ei saa, sest õla- ja käsivarrelihased ei tohi liiga suureks ja jõuliseks minna.

Ergo kinnitab, et keha peab elegantne välja nägema: «Lihased ja nende struktuur peab olema välja joonistunud, toonuses ja vastupidav, kuid mitte liialt atleetlik».

Mõlemad tantsupartnerid käivad hädavajaduse korral osteopaadi juures, kes selgroo liikuvuse, rühti ja keha pingetega tegeleb.

Ergo Lükk kasutab massööri abi ning sageli on ta kinesioteibist triibuline.

Toitumist jälgima aga mees ei pea, talle on oma sõnul antud piisavalt kiire ainevahetus. «Proovin korralikult toituda, kuigi võistlustel on söögi kättesaadavus piiratud. Söön meelsasti valgurikkaid aineid: kana- ja kalkuniliha, mune, sest jõudu läheb vahel 12-tunnisteks venivateks päevadeks tarvis».

Meie tantsupaar läheb juulikuus Eestit esindama suurimale mitte-olümpiaalade võistlustele Maailma Mängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles