Järjekordne eluohtlik väljakutse: sõbrale tuleb kallata pähe keevat vett

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljakutse ohvri vanemad panevad vanematele südamele, et nad jälgiksid, mida nende lapsed internetis teevad.
Väljakutse ohvri vanemad panevad vanematele südamele, et nad jälgiksid, mida nende lapsed internetis teevad. Illustratsioon: Fabrice Michaudeau/PantherMedia/Scanpix

Uus ja ohtlik trend USAs on viinud lapsi üle kogu riigi tõsiste põletusteni ja ühel juhul ka surmani.

«Kuuma vee katse», mis tähendab pahaaimamatu sõbra keeva veega üle kallamist, oli laste sõnul saanud inspiratsiooni YouTube´i videodest. Ühel surmaval juhtumil esitati lapsele väljakutse juua läbi kõrre keevat vett, kirjutab Time

Esmaspäeval, 7. augustil sai 11-aastane Jamoneisha Merritt Bronxist sai tõsiselt põletada, kui sõbrad kallasid keevat vett magavale tüdrukule näkku. Juulis kannatas raskete põletuste käes 10-aastane Wesley Smith Põhja- Californiast, kui tema ja ta kasuvend väljakutset proovisid.

Juuli lõpus suri 8-aastane Ki´ari Pope Floridast mitu kuud peale seda, kui ta nõbu esitas talle väljakutse juua keevat vett läbi kõrre. Pope põletas oma suud ja kõri, talle tehti trahhetoomia ning tüdruk kannas pärast püsivate hingamisraskuste all. 

Ohvri vanemad rõhutavad nüüd teistele emadele ja hooldajatele oma lapsi internetis levivate väljakutsevideode järgi tegemise eest hoiatada.

«Ärge andke neile lihtsalt telefoni ja laske neil minna. Jälgige, mida nad seal teevad,» ütles Pope´i tädi CBC-le. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles