Trenn, mis aitab parandada emotsionaalset tervist

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenn. Foto on illustratiivne.
Trenn. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viie nädala jooksul Zumba treeningutel tantsimine aitas parandada emotsionaalset tervist, selgus Hispaania teadlaste uuringust.

Granada ülikooli teadlased uurisid mitteaktiivseid ülikooli töötajaid, kirjutab newsmax.com. Osalejatel olid kaheksatunnised tööpäevad ning peamiselt tegid nad istuvat tööd, mis oli nende tervisele riskifaktor. Teadustöö tarbeks osalesid nad Zumba Fitness treeningus. Ülikooli töötajad käisid kolm korda nädalas pärast tööd tund aega zumba'tamas.

Uuringu eesmärk oli saada teada selle treeningu mõju nende elukvaliteedile nii lühemas kui ka pikemas perspektiivis. Osalejate andsid teada märkimisväärsest elukvaliteedi paranemisest. Näiteks paranesid nende sotsiaalne ja emotsionaalne tervis ning parem oli ka üldine füüsiline seisund ja vähenes füüsiline valu. Lisaks muutsid osalejad enda sõnul elujõulisemaks ning paranes nii vaimne tervis kui ka üldine tervis.

Peale selle selgus, et isegi kaks kuud pärast trennide lõppu oli enamik elukvaliteedi näitajaid jätkuvalt kõrgemad kui treeninguga alustades. «On huvitav, et emotsionaalne dimensioon, mis oli alguses üks madalamate näitajatega väärtusi, oli pärast uurimisprogrammi lõppu üks kõrgemates väärtustest,» tõdesid uurijad Yaira Barranco Ruiz ja Emilio Villa González.

Zumba on tantsuline fitnessitreening, kus kasutatakse näiteks salsa- ja merengue-samme.

Uuring avaldati teadusajakirjas Health Education Journal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles