9 ideed, kuidas planeerida tervisesõbralik valentinipäev

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentinipäev on ukse ees.
Valentinipäev on ukse ees. Foto: panthermedia.net / Mykola Lunov

Kuigi lillekimp ja kommikarp on klassikaliselt romantiline kingitus sõbrapäevaks, leidub teisigi nippe, kuidas veeta eriline õhtu tervist turgutaval moel.

Portaal Newsmax pakub sõbrapäeva veetmiseks ja kinkide tegemiseks välja ideid, mis on head nii vaimsele kui ka füüsilisele tervisele. 

Kavanda aktiivne kohting. Kallimaga koos aja veetmine on hea viis näidata, et hoolid temast. Julgelt võib mõelda ka tegusale kohtingule, näiteks uisutamisele, kelgutamisele või õhtusele jalutuskäigule. Tunnike aktiivset liikumist võiks leiduda igas päevas.

Õhtustage kodus. Valmista ette tervislik õhtusöök küünlavalgel. Näiteks võib selleks olla valguallikas (kana, lõhe, kalkun) koos värske salatiga, millest saad nii kiudaineid kui ka vitamiine. Magustoiduks sobivad maasikad, mis on kastetud tumedasse šokolaadi – see on kombinatsioon C-vitamiinist, magneesiumist ja antioksüdantidest.

Kingi kallimale puuviljakorv. Seda on võimalik nii tellida kui ka ise kokku panna, valides välja just kallima lemmikpuuviljad. Seo korvi külge suur punane lehv ja oledki valmis.

Foto: Panthermedia.net / Z Jan

Kingi joogamatt. Jooga rahustab mõtteid ning vähendab stressi, mistõttu pole halb mõte igapäevaselt kas või 10–15 minutiks aeg maha võtta ja sellega tegeleda. Kui kallimat võiks see vähegi huvitada, on see tore ja omapärane kink.

Vali välja tervist turgutavad taimeteed. Ka kvaliteetsed taimeteed võivad kuuluda kinkekorvi või saab neid kombineerida lillekimbuga, sest tee kulub eriti just pimedatel talveõhtutel ära. Tee lõõgastab, parandab tuju ja on eriti vajalik abiline gripihooajal.

Kingi sportlikke elamusi. Kui te pole sel aastal veel trenni jõudnud, on hea valik ka tennisekeskuse paarispilet või spordiklubi pääsmed kahele. Koos trenniga alustada on julgem kui üksinda ning see pakub lisamotivatsiooni. Aktiivne treening võiks kuuluda igasse nädalasse, sest see tugevdab lihaseid, parandab füüsist ning aitab ennetada haigusi.

Vali tume šokolaad. Šokolaadide seas on üks, millest on tervisele natuke kasu ka ja see on just tume šokolaad, mille kakaosisaldus on suurem. Kui muud mõtet pähe ei tule, osta kingiks see või valmista sellesse kastetud puuvilju-marju.

Kingi aktiivsusmonitor/pulsikell. Seegi tõstab kallima motivatsiooni end rohkem liikumises hoida, mis on füüsisele ainult hea. Nutika seadmega saab jälgida ka oma und ning kalorikulu, mõnega ka pulssi.

Lubage endale spaapakett. Massaažid, basseinid, saunad – kõik need on jällegi väga lõõgastavad ja meeli ergutavad elamused, mida ihkab kingiks saada iga naine. Erinevalt kommikarbist kestab sealt saadud nauding ja heaolutunne pisut kauem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles