Margus Viigimaa: üle 50-aastastel meestel on aeg saavutusspordiks läbi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja. Pilt on illustratiivne.
Suusataja. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Tänavu on kuulda olnud mitmest traagilisest äkksurmast, mis on juhtunud sportimise käigus. Kardioloog Margus Viigimaa rääkis ETV spordisaates, et on olnud tõesti halvem aasta, aga paratamatult spordis seda aeg-ajalt juhtubki. 

«Kogu see tulemus ei tohiks meile öelda, et tervisesport on mõttetu või tervisesport on kahjustav – vastupidi – regulaarne tervisesport on kõige parem viis oma tervist tugevdada, haigusi ennetada,» nentis ta, vahendab ERR.

Dr Margus Viigimaa.
Dr Margus Viigimaa. Foto: Konstantin Sednev

Alla 40-aastaste sportlaste puhul on tavaliselt põhjus äkksurmadeks südame kaasasündinud juhteteede häired või muud kaasasündinud südamehäired.

«Üle 40 on väga sageli tegemist juba lupjumisega ja see võib ka kulgeda väga varjatult ja ma paneksin südamele – mehed, eriti üle 50, see aeg saavutusspordiks on tegelikult läbi. Tuleb jätkata tervisespordiga, see annab hea tervise ja pika elu,» sõnas Viigimaa.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles