:format(webp)/nginx/o/2018/04/06/7756547t1h6fb9.jpg)
Kes pole veel smuutisõbraks hakanud, sel tasub end kindlasti smuutide värvikireva maailmaga kurssi viia, sest see kerge toidukord on kevade hakul ideaalne kaaslane.
Kes pole veel smuutisõbraks hakanud, sel tasub end kindlasti smuutide värvikireva maailmaga kurssi viia, sest see kerge toidukord on kevade hakul ideaalne kaaslane.
Toitumisnõustaja Triin Muiste kinnitusel sobib mitmekesine smuuti ideaalselt hommikusöögiks või vahepalaks. Oma olemuselt võib smuutit pidada terviktoiduks, sest see sisaldab kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid. Kui lisada smuutisse nii puu- kui köögivilju, seemneid ja maitseürte, saad kiirelt ja lihtsalt ühe toidukorraga palju vajalikke toitaineid ja antioksüdante.
Smuuti tegemisel soovitab Muiste kasutada:
Kuigi ka köögikombain või saumikser ajab asja ära, soovitab Muiste hankida smuutide valmistamiseks blenderi, millega valmib smuuti kõige kiiremini ja ilma tükkideta. Kui vajalik tööriist olemas, siis pese, lõika tükkideks või riivi vajalikud koostisosad. Smuutis võib kasutada ka neid vitamiinirikkaid puu- ja köögivilja osi, mille muidu ära viskaksid, näiteks seemneid. Õunad-pirnid võib smuuti sisse tükeldada julgelt koos koorega.
Esmalt võiks blenderisse panna pehmemad viljad (banaan, avokaado, värsked marjad jm), seejärel lehtköögiviljad (lehtkapsas, spinat), kõvemad koostisosad (külmutatud marjad, seller, jää) ning viimasena vedelik. Blenderdada tasub kohe mõnuga ning juua smuutit pärast selle valmimist, sest siis maitseb see kõige paremini.
Pirni-spinatismuuti (2-3 inimesele)
Puhasta ja tükelda koostisosad. Blenderda.
Väekas smuuti (3-4 inimesele)
Puhasta banaanid ja avokaado, lisa kõik koostisosad ja blenderda. Joo koheselt, sest mida kauem smuuti seisab, seda kangemaks ta läheb.
Särtsakas smuuti (kahele)
Puhasta ja tükelda koostisosad. Blenderda.