Gripiohvrite arv läheneb sajale inimesele

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi hoiab eemal väike nõelatorge. Ega nohuse ninaga ja palavikus teki all kössitada ja rohtusid süüa mõnusam ole.
Gripi hoiab eemal väike nõelatorge. Ega nohuse ninaga ja palavikus teki all kössitada ja rohtusid süüa mõnusam ole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavune gripihooaeg näitab lõpuks vaibumise märke, ent raske haigus on vaevu nelja kuuga endaga viinud juba 93 inimelu. 

Aprilli viimasel nädalal pöördus arstide poole 3304 haigestunut, kellest 46 protsenti olid lapsed, teatas terviseamet. Grippi haigestumine näitab langustrendi, eelmisel nädalal pöördus arsti poole 3717 ja sellele eelnenud nädalal 4209 inimest.

Eelmise nädalaga võrreldes vähenes grippi haigestumus keskmiselt 20 protsendi võrra kõikides vanusegruppides, amet hindab haigestumuse intensiivsust madalaks ja gripiviiruse levikut endiselt laialdaseks. Gripiga seotud haigusjuhte registreeritakse peaaegu kõikides maakondades peale Hiiumaa, Läänemaa ja Saaremaa. Gripiviiruste osakaal teiste hingamisteede viirushaiguste seas langeb, laboratoorselt kinnitati 58 gripiviiruse juhtu.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu haiglasse sattunud 1837 patsienti, neist 71 lisandus viimase kolme nädala jooksul. Üle 75 protsendi haiglaravi vajanud patsientidest olid täiskasvanud ja vanemaealised. Intensiivravi vajas kokku 208 inimest. 

Registreeritud on 93 gripist tingitud surmajuhtu, surnute mediaanvanuseks on 81 eluaastat. Haiglaravi kestvus oli keskmiselt 7,5 päeva, ulatudes ühest kuni 37 päevani.  

Gripihooaeg ei ole ka teistes Euroopa riikides veel lõppenud, ent haigestumise intensiivsust hindavad riigid WHO Euroopa regiooni gripiseirevõrgustiku andmetel madalaks.

Loe tänavusest raskest gripihooajast pikemalt siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles