Selleks, et suuta järjekindlamalt valida tervislikumat toitu, on sõna otseses mõttes abi aju ehitusest, selgub värskest uurimusest.
Võime tervislikku toitu eelistada sõltub aju ehitusest
Liane Schmidt ja ta kolleegid Prantsusmaalt pea- ja seljaaju instituudist kirjutavad ajakirjas Journal of Neuroscience, et eesajukoore struktuuri erinevused seonduvad inimese võimelisusega teha tervislikumaid toiduvalikuid, see kehtib nii meeste kui ka naiste puhul, vahendab ERRi teadusportaal Novaator.
Inimeste enesekontrolli võime on erinev ja varemgi on tuvastatud, et see erinevus võib kajastuda ka ajuaktiivsuse mustreis. Vaadates varasemaid uuringuid selgus, et mida paksemad on inimesel mõned eesajukoore piirkonnad, seda paremini suudab ta tehtud toiduvalikuotsustest kinni pidada.
Vähema enesekontrolliga inimestele annab aga lootust see, et nii nagu närvirakkude ühendused, võib ka aju suuremamastaabiline struktuur aja jooksul muutuda, kui häid harjumusi hoolega harjutada.