Füüsiline aktiivsus vähendab normaalkaalus naiste rinnavähiriski

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA teadlaste kinnitusel aitab liikumine normaalkaalus naistel rinnavähki ennetada
USA teadlaste kinnitusel aitab liikumine normaalkaalus naistel rinnavähki ennetada Foto: Reuters / Scanpix.
USA teadlased avastasid ligi 32 000 menopausi läbinud naist uurides, et pingutav füüsiline aktiivsus vähendab rinnavähki haigestumise riski.
11 aastat kestnud uuringust selgus, et normaalkaalus naiste puhul vähendab füüsiline koormus rinnavähki haigestumise tõenäosust 30 protsendi võrra, kirjutab Healthday.

Ülekaaluliste ja rasvunud naiste puhul sama efekti ei täheldatud.

Pingutava füüsilise koormuse all pidasid teadlased silmas näiteks jooksmist, kiiret sörki, aeroobikat, tennist ja kiiret tantsimist, aga ka puude lõhkumist, kaevamist, põrandapesu, aiatöid ja teisi sarnaseid tegevusi.

Paraku selgus uuringust, et kerge füüsiline koormus (näiteks tolmuimejaga põrandate puhastamine, pesupesemine, kõndimine, matkamine või kerge sörkjooks) rinnavähiriski ei vähenda.

Teadlaste sõnul tugevdab füüsiline aktiivsus immuunsüsteemi ning vähendab krooniliste põletike esinemist, aidates seega kaasa ka rinnavähi ennetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles