Toidust saadavad rasvad peaksid täiskasvanute puhul katma kogu päeva toiduenergiast 25–30 protsenti, kusjuures, küllastunud- ja transrasvhapped kuni 10 protsenti, monoküllastumata rasvhapped 10–15 protsenti ja polüküllastumata rasvhapped 5–10 protsenti (sealhulgas Ω-3 ja Ω-6 rasvhapped vähemalt kolm protsenti).
Kui päevane energiasoovitus on 2000 kcal, siis peaks rasvade päevane kogus olema keskmiselt umbes 60 grammi; kui päevane energiasoovitus on 2500 kcal, siis umbes 75 grammi.
Kui päevane rasvakogus on 60 grammi, siis
• on soovitatav, et määrderasva hulk ei ületaks 15 grammi (umbes viis teelusikatäit);
• toiduvalmistamisel kasutatava rasva hulk ei ületaks 15 grammi (umbes üks supilusikatais);
• umbes 30 grammi jäägu peidetud rasva arvele.
Lisatavate toidurasvade päevane soovitatav kogus on 4–5 portsjonit. Üks portsjon on:
• üks teelusikas õli,
• üks teelusikas võid,
• üks teelusikas üle 40 protsendilise rasvasisaldusega margariini või majoneesi,
• kaks teelusikat alla 40 protsendilise rasvasusega margariini või majoneesi,
• kümme grammi pähkleid või seemneid.
Allikas: Tervise arengu instituut: «Toidurasvad ja sinu tervis»