Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/09/16/753320t1he4e7.jpg)
Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi on välja töötanud näidismenüü, mis sisaldab piisavalt puu- ja köögivilju ning on kasulik tervisele.
Hommikusöök
- Kaerahelbe-marjapuder 250 grammi
- Kohv piimaga 200/20 grammi
- Teraleib või, juustu ja tomatiga 50/5/15/30 grammi
Oode
- Õun 150 grammi
Lõunasöök
- Ühepajatoit veiselihaga, kapsa-porgandisalat õliga 250/100 grammi
- Keefir 200 grammi
- Teraleib 50 grammi
- Marjakissell kohupiimavahuga 150/100 grammi
Õhtusöök
- Ahjulõhe seesamiseemnetega, täisterariis, kaste 50/100/50 grammi
- Keedetud brokoli ja peet, porgandisalat 150/50/50 grammi
- Teraleib 50 grammi
- Vesi 300 grammi
Allikas: Tervise Arengu Instituut