Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Ühe päeva tervislik näidismenüü

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Nõnda palju peaks päeva jooksul sööma puu- ja köögivilju.
Nõnda palju peaks päeva jooksul sööma puu- ja köögivilju. Foto: Toomas Huik

Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi on välja töötanud näidismenüü, mis sisaldab piisavalt puu- ja köögivilju ning on kasulik tervisele.

Hommikusöök

  • Kaerahelbe-marjapuder 250 grammi
  • Kohv piimaga 200/20 grammi
  • Teraleib või, juustu ja tomatiga 50/5/15/30 grammi

Oode

  • Õun 150 grammi

Lõunasöök

  • Ühepajatoit veiselihaga, kapsa-porgandisalat õliga 250/100 grammi
  • Keefir 200 grammi
  • Teraleib 50 grammi
  • Marjakissell kohupiimavahuga 150/100 grammi

Õhtusöök

  • Ahjulõhe seesamiseemnetega, täisterariis, kaste 50/100/50 grammi
  • Keedetud brokoli ja peet, porgandisalat 150/50/50 grammi
  • Teraleib 50 grammi
  • Vesi 300 grammi

Allikas: Tervise Arengu Instituut

Märksõnad

Tagasi üles