Üllatav tulemuslik uus moodus seljavalu ravimiseks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemismäng käima ja harjutama - ning valu hakkab vaibuma.
Võimlemismäng käima ja harjutama - ning valu hakkab vaibuma. Foto: PantherMedia/Scanpix

Alaselja valu on üks sagedasi ja elukvaliteeti rängalt mõjutavaid terviseprobleeme, mida on raske ravida. Uue teadusuuringu tulemused näitavad, et seda võib tulemuslikult seljatada videomängudega.

Teadlased uurisid, kuidas mõjub kodus videomängude abil läbitav võimlemisprogramm Wii-Fit-U kroonilise seljavaluga inimestele, kes vanemad kui 55 eluaastat, vahendab Medical News Today. Osalised sooritasid videomängu juhendusel harjutusi kolm korda nädalas – iga sessioon kestis tund aega. Kokku kestis programm kaheksa nädalat.

Kodus omal käel videomängude juhenduse all harjutavate inimeste tulemusi võrreldi füsioterapeudi käe all treenivate seljavalu käes kannatajate omadega. Tulemused olid võrdväärsed. Omapäi harjutavad inimesed kogesid valu vähenemist 27 protsendi võrra ja nende liikuvus paranes 23 protsendi ulatuses.

Teadlased usuvad, et videomängud on seljavalu ravimise tulevik, sest päris omapäi pole motivatsiooni järjepidevalt harjutusi teha, samuti garanteerib see nende õige sooritamise ning on hõlpsam kui füsioterapeudi juurde minemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles