Tasub teada: mis juhtub su kehaga, kui loobud täielikult süsivesikute söömisest

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkruvaba dieet suurendab haigusriski.
Suhkruvaba dieet suurendab haigusriski. Foto: PantherMedia/Scanpix

Teadlased uurivad söömisharjumuste mõju soolestiku mikrobioomile, milles elavate heade bakterite mitmekesisus on aluseks heale tervislikule seisundile. Nad on avastanud, et teatud kildkondades populaarne süsivesikuprii dieet seab organismi talitluse ohtu.

Kui tasakaalustatud toitumine vahetada välja rasvarikka, süsivesikutevaba dieediga, alaneb bakterite nagu Bacteroides, Clostridium ja Roseburia hulk, mis töötlevad proteiine ja süsivesikuid, vahendab Medical News Today. Selle tagajärjel vähenes ka rasvhapete ja antioksüdantide tootmine, mis võitlevad DNA-kahjustuste ja vananemise vastu ning parandavad vabadest radikaalidest tekkinud kahju. Rasvhapped on väga olulised ka keha põletikutaseme alandamiseks. Süsivesikutevaba dieet on tee keha haavatavuse suurenemisele – tõuseb tõsiste haiguste tekkimise, sealhulgas vähioht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles