Pediküüri ajal vähkkasvaja avastanud naine kuus kuud pärast amputatsiooni tagasi jooksurajal (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine jätkas armastatud spordi harrastamist ka pärast jala kaotamist vähile.
Naine jätkas armastatud spordi harrastamist ka pärast jala kaotamist vähile. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuus kuud tagasi ei teadnud 34-aastane Jenn Andrews, kas ta hakkab veel kunagi kõndima. Kuid nüüd jooksis ta oma uuel jooksujalal viis kilomeetrit pika distantsi vahepeal kordagi peatumata.

Kahe lapse ema jooksis enne haiguse avastamist iga päev kilomeetreid, vahendab ajakiri Health. Aasta alguses sai naine teada, et ta parem jalg tuleb amputeerida seal vohava halvaloomulise sarkoomkasvaja tõttu. Pediküüri käigus oli eelnevalt avastatud ta jalalt herne suurune mügarik. Arstid eemaldasid selle, aga kangekaelne sarkoom kasvas kohe uuesti tagasi. Seejärel soovitasid tohtrid Jennile, et vähist vabanemiseks on parim võimalus amputatsioon. Arsti kuulates voolasid naise silmist pisarad ja ta tundis, kuidas muutub üle keha tuimaks.

Amputatsiooni päeval utsitas Jenn inimesi sotsiaalmeedia vahendusel liikuma – kui tema joosta ei saa, tehku siis teised seda tema eest.

Kuus kuud tagasi küsis ta oma kirurgilt, kas saab veel kunagi käia ning arst avaldas lootust, et ehk naine isegi veel jookseb tulevikus. Kuid kõigest kuus kuud pärast amputatsiooni peksis kirurgi süda kõvasti, vaadates oma patsienti proteesjalal viit kilomeetrit vallutamas. Kui naine ületas finišijoone, tundis doktor Jenn`i saavutuse üle tohutut uhkust. «See oli vägev! Ta suhtumine on võrratu!» kiitis dr Patt.

Naine on nüüd vähist prii, aga ta ei tunnen nagu oleks jälle nagu vana hea Jenn. «Tunnen end nagu uus mina. Olen õppinud, et saan teha kõiki asju, lihtsalt nuputan välja uusi viise nende teostamiseks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles