Kuus võimalust, kuidas magades kortse ennetada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Kuidas magad sina?
Kuidas magad sina? Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Magamise aega on võimalik ära kasutada naha eest hoolitsemisel. Alustada võib juba sellestki, et proovid vältida kortsude tekkimist soodustavaid magamisasendeid. 

Kortse tekitab kollageeni ja elastaani vähenemine, mis vähendab naha mahtu. Kuid tihe surve, näiteks külili või kõhuli magades või korduvad liigutused, näiteks suitsetamine, kortsutamine või naermine võivad samuti kollageeni lõhustumist soodustada, vahendab Health

Maga selili

Kõhuli magamine paneb näole pideva surve. Pika aja jooksul tekitab see näole soovimatuid kortse. Saad seda mõjutada selili magades, mis on kasulik ka seljale.

Vaheta padjapüür välja

Kui selili magamine siiski ei õnnestu, võib padja vajutatud kortse ennetada padjapüüri vahetamisega. Siidist või satiinist püüril libiseb nahk ning kokkupuudet padjaga on vähem. Sel moel ei ole nägu patja surutud nagu puuvillase padjapüüriga.

Retinool

Retinool võib olla üks võimsamaid vananemisvastaseid vahendeid. Vitamiin A derivaat «õpetab» nahka nooruslikult käituma stimuleerides kollageeni tootmist. Dermatoloogid soovitavad kasutada tugevaimaid kreeme, millest mõned on saadaval retseptiga. Siiski on retinooli mitmetes käsimüügi toodetes.

Öökreem

Öökreemid on tugevad niisutajad, mida ei saa enamasti päeval peal hoida, sest jätavad rasvase mulje. Vali kreem, kus on sees hüaluroonhape, mis aitab nahka täidlasemaks muuta ja pinguldada.

Köögist saab abi

Kookosõli on suurepärane looduslik kortsudevastane vahend. Ka nahaarstid tunnustavad kookosõli kui ühe kreemi alternatiivina. Hernesuurune kogus kookosõli peale näo pesemist õhtul võib olla öökreemi asendaja.

Iluuni

See võib tunduda ilmselgena, kuid korralik ööuni on naha jaoks ülioluline. 7–8 tundi ööpäevas aitab nahka uuendada.    

Lugu ilmus esmakordselt aastal 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles