Esimene ajaloos: mees ravis seljavalu endale spermat süstides

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sperma süstimise tagajärg oli näha röntgenpildil.
Sperma süstimise tagajärg oli näha röntgenpildil. Foto: Kuvatõmmis

Iiri teadusajakirjas avaldatud värske raport käsitleb juhtumit, mil 33aastane mees sattus haiglasse, sest süstis endale kroonilise seljavalu vastu korduvalt spermat.

See on esimene teadaolev sperma ravimina süstimise juhtum, kirjutasid Dublini arstid. Mehe käsikaudu loodud ravimeetod ilmnes, kui ta ilmus arsti juurde ägeda seljavalu kaebusega. Ülevaatusel pani arst tähele, et mehe parem käsi on põletikuline ja paistes, vahendab Huffington Post.

Patsient rääkis, et oli uuendusliku ravimeetodina seljavalu vastu süstinud kätte omaenese spermat. Ta oli selle meetodi peale tulnud ise, igasuguse kõrvalise soovituseta.

Mees oli ostnud internetist süstla ja viimased poolteist aastat manustanud endale kord kuus seemnerakke. Esimene raviks mõeldud kogus pärast raske objekti tõstmisest tekkinud seljavigatust oli kolm doosi spermat.

Sperma sattus vereringesse ja lihasesse. Röntgenpilt näitas, et mehe naha alla oli sattunud õhk ja ta kirjutati haiglasse, kus «süstlakangelane» tervendati veenisisese antimikroobse raviga. Sealhulgas taandus ta seljavalu.

Loo moraal: ära süsti endale midagi arsti teadmata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles