Lõpeta nende asjade tegemine, kui tahad kaalust alla võtta

PM Tervis
Copy
Õige hommikusöök annab sinu päevale korraliku stardi
Õige hommikusöök annab sinu päevale korraliku stardi Foto: Shutterstock

Kaalu langetamine ja tervisliku kehamassi hoidmine on jätkusuutlikum, kui naudid protsessi ja väldid kahjustavaid harjumusi.  

Tervisliku kaalu hoidmine nõuab mõne jaoks suurt pingutust ning võib olla pidev maadlemine isude ja dieetidega. Ebatervislikud harjumused, nagu hilised söömaajad, toidugruppide välistamine, toidukordade vahelejätmine, võivad kaalulangetamisele ette jääda. Portaal NDTV toob välja ebaterved harjumused, mis kaalulangetusele kaasa ei aita. 

1. Hommikusöögi vahelejätmine

Hommikusöök annab terveks päevaks energiat ja kosutab keha pärast öist paastumist. Ole kindel, et hommikusöögis on nii valke, süsivesikuid, värsket kraami kui tervislikke rasvu.

2. Rämpstoit

Soovides kaalu langetada, on mõistlik vältida friikartuleid, burgereid, pitsasid ja muid kõrge kalorsuse ja rasvasisaldusega toite. Liigne rasvase toidu söömine aeglustab seedimist ja ei toeta tervislikku kaalulangetamist.

3. Magusad joogid

Pead vedelikupuuduse vältimiseks piisavalt vedelikku jooma. Proovi aga vältida magustatud ja lisaainetega jooke. Need annavad lisakaloreid, kuid ei paku sealjuures mingit toiteväärtust.

4. Nälgimine

Kuigi võib tunduda hea mõte toidust loobuda ja nii päevas vähem kaloreid tarbida, siis nälgimine aeglustab tegelikult ainevahetust ja osutub kaalulangetusel takistuseks. Selle asemel keskendu tervislikele toitvatele roogadele ja pea silmas portsjonite suurust.

5. Toidulisandid

Pole mõtet uskuda, et toidulisandid või ravimid võiksid aidata kaalu langetada. Need võivad pakkuda küll lühiajalist efekti, kuid ka rikkuda tervist. Selle asemel eelista tervislikku toitu.

6. Karm trenn

Treening peaks olema lõbus ning seda ei tohiks näha karistusena. Pole mõtet panna keha tegema liiga tugevat treeningut, millega see hakkama ei saa. Liiga tugev treening võib ka tekitada vedelikupuudust ja valulikkust või vigastusi, mis viib tegelikkuses pikema passiivsuseni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles